Chai havermoutpap uit de Ecostoof
Geschreven door:
Slowcooking
Met de Ecostoof ga je eigenlijk weer even terug in de tijd. Deze oude kooktechniek wordt teruggebracht in de moderne keuken.
Het laat je maaltijden langzaam en zonder energie verder garen. Terwijl jouw pan veilig in de EcoStoof® staat, heb jij
tijd voor andere dingen. Geen stress, geen energieverbruik, alleen pure smaak en gemak.
Energiebesparend
Voordelen van de Ecostoof
- Energiebesparend
- Je eet gaart door, zonder kans op aanbranden
- Op lage temperatuur behoudt alle voedingsstoffen en smaken.
De stoof is gemaakt van gerecyclede materialen en van van vegan vilt.
Chai havermoutpap
Begin deze dag heerlijk slow. Terwijl jij deze chai havermout in 5 minuten voorbereidt, doet de Ecostoof de rest en kun je in de tussentijd andere dingen doen. Bijvoorbeeld door lekker op de bank te ploffen met een goed boek. Of wat dacht je van een heerlijke wandeling en dan thuis komen terwijl dit heerlijke ontbijt op je wacht.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 375ml ongezoete amandelmelk of andere plantaardige melk
- 1 zakje Chai thee (bijvoorbeeld van Clipper)
- 0,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 90 gr havermout
- een eetlepel lijnzaad
- een eetlepel chiazaad
- 1 geprakte banaan
Toppings
- Scheutje ahornsiroop
- Handje (rood) fruit
- Verhit de amandelmelk in een pan samen met kaneel, nootmuskaat.
- Hang het theezakje in het melkmengsel en laat dit ca 2 minuten trekken.
- Haal het theezakje uit de pan.
- Voeg nu de havermout, lijnzaad en chiazaad toe.
- Breng dit aan de kook in ca 3 minuten totdat de havermout iets dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg de geprakte banaan toe.
- Sluit de pan af met een deksel en zet deze in de Ecostoof en sluit deze goed af.
- Laat dit ca 40 minuten doorgaren.
- Top af met (rood) fruit en ahornsiroop.
Geniet van je heerlijke ontbijtje