Chai havermoutpap uit de Ecostoof

Geschreven door:

Yvonne & Ellen
Zoals we al vaker hebben geschreven duurzamer leven kan op zoveel manieren en vaak gaat het ook stap voor stap. Dat is bij ons niet anders. Sinds kort hebben wij de Ecostoof ontdekt. Op deze manier kook je heel energiezuinig en doet het niets af van de smaak en ondertussen heb je tijd om andere dingen te doen, zoals een heerlijke wandeling of lekker een boek lezen. Wij maakten uit de Ecostoof een heerlijke chai havermoutpap.

Slowcooking

Met de Ecostoof ga je eigenlijk weer even terug in de tijd. Deze oude kooktechniek wordt teruggebracht in de moderne keuken.

Het laat je maaltijden langzaam en zonder energie verder garen. Terwijl jouw pan veilig in de EcoStoof® staat, heb jij
tijd voor andere dingen. Geen stress, geen energieverbruik, alleen pure smaak en gemak.


Energiebesparend

Voordelen van de Ecostoof

  • Energiebesparend
  • Je eet gaart door, zonder kans op aanbranden
  • Op lage temperatuur behoudt alle voedingsstoffen en smaken.


De stoof is gemaakt van gerecyclede materialen en van van vegan vilt.

Chai havermoutpap

Begin deze dag heerlijk slow. Terwijl jij deze chai havermout in 5 minuten voorbereidt, doet de Ecostoof de rest en kun je in de tussentijd andere dingen doen. Bijvoorbeeld door lekker op de bank te ploffen met een goed boek. Of wat dacht je van een heerlijke wandeling en dan thuis komen terwijl dit heerlijke ontbijt op je wacht.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 375ml ongezoete amandelmelk of andere plantaardige melk
  • 1 zakje Chai thee (bijvoorbeeld van Clipper)
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 90 gr havermout
  • een eetlepel lijnzaad
  • een eetlepel chiazaad
  • 1 geprakte banaan


Toppings

  • Scheutje ahornsiroop
  • Handje (rood) fruit


  1. Verhit de amandelmelk in een pan samen met kaneel, nootmuskaat.
  2. Hang het theezakje in het melkmengsel en laat dit ca 2 minuten trekken.
  3. Haal het theezakje uit de pan.
  4. Voeg nu de havermout, lijnzaad en chiazaad toe.
  5. Breng dit aan de kook in ca 3 minuten totdat de havermout iets dikker wordt.
  6. Haal de pan van het vuur.
  7. Voeg de geprakte banaan toe.
  8. Sluit de pan af met een deksel en zet deze in de Ecostoof en sluit deze goed af.
  9. Laat dit ca 40 minuten doorgaren.
  10. Top af met (rood) fruit en ahornsiroop.


Geniet van je heerlijke ontbijtje


Wat is jouw favoriete gerecht uit de Ecostoof?

Volg ons  

Tag #groenedromers

steun een goed doel | Doneer | Geef om een ander | Groene Dromers
door Yvonne 27 juli 2025
Maak je geld meer waard door te doneren aan goede doelen & stichtingen.
De voordelen van thuisvakantie
door Yvonne & Suzanne 19 juli 2025
Met deze tien tips heb jij een heerlijke thuisvakantie
Vegan ijssalon Ollini | Groene Dromers
door Yvonne 6 juli 2025
Scoor een heerijk vegan schepijsje bij ijssalon Ollini
Vegan food tour Amserdam | vegan hotspots | Groene Dromers
door Suzanne 30 juni 2025
Vegan food tour Amsterdam. Op ontdekkingstocht door Amsterdam West.
Naar de cote d' Azur met de trein | treinvakantie | Groene Dromers
door Yvonne 7 juni 2025
Ontdek de de Cote d'Azur per trein en geniet van een heerlijke vakantie
vegan hotspots utrecht | vega & vegan uit eten | Groene Dromers
door Yvonne 26 mei 2025
Utrecht de stad van de leuke straatjes en grachten, maar ook van de leuke restaurants met vega en vegan gerechten.
door Yvonne 4 mei 2025
Dit jaar gaan wij weer wandelen tijdens de nacht van de vluchteling.
vegan hotspots Rotterdam
door Yvonne 27 april 2025
Ga je binnenkort naar Rotterdam? Bij deze vega en vegan hotspots moet je zeker even langs!
voer de bij bij | the pollinators | bio | Groene Dromers
door Yvonne 13 april 2025
Op 22 april is het nationale zaaidag! Doe jij ook mee? Haal je gratis zakje zaad op bij een van de bijenvoedselbanken.
moestuin westland | groente en fruit | Groene Dromers
door Yvonne 5 april 2025
Huur je eigen stukje moestuin in de kas